جلوگیری از تخریب خانه باغ

جلوگیری از تخریب خانه باغ

حفظ محیط زیست و منابع طبیعی نیاز هر جامعه است. برای همین هر کشوری یک سری محدودیت و قوانین برای حفظ منابع طبیعی خود در نظر می‌گیرد تا مانع از بین رفتن آنها شود. یکی از قوانین موجود در این زمینه، جلوگیری از ساخت و ساز ملک در زمین‌های غیر مسکونی همچون زمین کشاورزی و زراعی است. افرادی که قصد دارند به ساخت خانه باغ بپردازند، باید در ابتدا از کاربری زمین اطمینان حاصل نمایند. با اطمینان از کاربری زمین و دریافت مجوزهای لازم میتوان پروسه ساخت خانه باغ را شروع کرده و مانع از تخریب خانه باغ شد.

 

چگونه میتوان از تخریب خانه باغ جلوگیری کرد؟

اگر قصد دارید به ساخت یک خانه باغ بپردازید، باید در ابتدا به سراغ خرید زمین مناسب برای ساخت آن بروید. زمین خریداری شده باید از کاربری مسکونی برخوردار باشد تا امکان ساخت خانه باغ یا هر نوع خانه‌ و ملکی در آن وجود داشته باشد. بر این اساس ساخت و ساز در اراضی ملی و کشاورزی ممنوع است و میتواند سبب ایجاد مشکلاتی برای سازنده شود. از این رو یکی از مهمترین اقدامات پیش از شروع ساخت و ساز، استعلام وضعیت کاربری زمین مورد نظر است.

بر اساس قانون، ساخت و ساز در زمین‌های کشاورزی یا منابع طبیعی ممنوع و جرم است. برای همین به هیچ وجه نباید در این زمین‌ها به ساخت و ساز پرداخته شود تا سازنده بعدا متوجه اعمال جریمه‌های سنگین و یا حتی تخریب خانه باغ نشود. بنابراین لازم است که در ابتدا به استعلام وضعیت زمین بپردازید و سپس به سراغ دریافت مجوزهای لازم برای ساخت خانه باغ بروید.

 

نحوه دریافت مجوز ساخت خانه باغ

پس از خرید زمین با کاربری مسکونی و اطمینان از وضعیت کاربری آن، میتوانید به دریافت مجوز ساخت خانه باغ بپردازید و پروسه ساخت آن را شروع نمایید. در رابطه با مرجع ذی‌صلاح در رابطه با صدور مجوز ساخت خانه باغ در روستاها و حریم شهر باید اشاره کنیم که این کار بر عهده کمیسیونی به ریاست سازمان جهاد کشاورزی است.

 

نحوه دریافت مجوز ساخت خانه باغ

 

برای دریافت مجوز هم نیاز به ارائه یک سری مدارک است که این مدارک با توجه به ماهیت و مکان طرح کمی متفاوت هستند. برای همین اگر قصد دارید در یک منطقه خاص به ساخت خانه باغ بپردازید، بهتر است به مدیریت امور اراضی آن استان یا مدیریت جهاد کشاورزی مراجعه نمایید و از مدارک لازم برای اخذ مجوز ساخت خانه باغ مطلع شوید.

 

مراحل اخذ مجوز تغییر کاربری باغ

در صورتی که قرار به تغییر کاربری اراضی و باغ‌ها برای ساخت خانه باغ باشد، یک سری مراحل باید طی شود. در اینجا به بررسی مراحل اخذ مجوز تغییر کاربری باغ و ساخت خانه باغ در آن می‌پردازیم:

 

مراحل اخذ مجوز تغییر کاربری باغ

 

  • مرحله اول: در اولین مرحله باید فرم درخواست تغییر کاربری باغ تکمیل شود. این فرم به همراه مدارک مالکیت باغ، نقشه عرصه، مجوز تاسیس یا موافقت اصولی طرح مورد نظر، موافقت اداره کل محیط زیست و سایر مدارک مورد نیاز به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ارائه می‌شود.
  • مرحله دوم: مدیریت جهاد کشاورزی اقدام به بررسی مدارک و درخواست متقاضی می‌نماید. پس از آن به تهیه گزارش و کروکی از باغ مورد نظر پرداخته می‌شود که این موارد همراه با مدارک و درخواست متقاضی به مدیریت امور اراضی استان ارسال می‌گردد.
  • مرحله سوم: گزارش مدیریت جهاد کشاورزی و درخواست متقاضی در دبیرخانه کمیسیون مستقر در مدیریت امور اراضی ثبت می‌شود. در صورتی که زمین مورد نظر برای ساخت خانه باغ، غیر باغی و غیر زراعی باشد، ریاست سازمان آن را تایید کرده و پاسخ لازم توسط دبیرخانه به شخص متقاضی و همچنین مراجع ذی‌ربط اعلام می‌گردد.
  • مرحله چهارم: پرونده تغییر کاربری باغ در کمیته کار کمیسیون مطرح می‌شود. در صورت نیاز اعضای کمیته به بازدید از باغ می‌پردازند و نظر کارشناسی خود را اعلام می‌نمایند.
  • مرحله پنجم: پرونده در کمیسیون تبصره یک ماده یک مطرح شده و مورد رای قرار می‌گیرد. اگر کمیسیون با تغییر کاربری باغ مخالف باشند، نتیجه توسط دبیر کمیسیون به شخص متقاضی و همچنین دستگاه ذی‌ربط اعلام می‌گردد.
  • مرحله ششم: اگر هم کمیسیون نسبت به تغییر کاربری باغ موافق باشد و طرح مورد نظر مشمول پرداخت عوارض قانونی نباشد، مجوز لازم از سوی دبیرخانه صادر می‌گردد. در صورتی هم که طرح مشمول پرداخت عوارض باشد، پرونده به مدیریت جهاد کشاورزی جهت تعیین قیمت اراضی ارجاع می‌شود.
  • مرحله هفتم: پس از تعیین قیمت باغ، نظر کمیسیون مربوطه توسط جهاد کشاورزی شهرستان به دبیرخانه کمیسیون تبصره یک ماده یک و متقاضی اعلام می‌شود. متقاضی باید مبلغ عوارض را به شماره حساب الکترونیکی خزانه‌داری کل کشور پرداخت نماید.
  • مرحله هشتم: پس از پرداخت مبلغ عوارض از سوی متقاضی، مجوز تغییر کاربری صادر شده و نتیجه به مدیریت جهاد کشاورزی اعلام می‌گردد.
  • مرحله آخر: پس از دریافت مجوز تغییر کاربری باغ، شخص میتواند برای ساخت خانه باغ به طور قانونی در زمین خود اقدام نماید و مجوز ساخت خانه باغ را از شهرداری بگیرد. لازم به اشاره است که دریافت مجوز ساخت خانه باغ از سوی شهرداری هم اهمیت زیادی دارد و نیاز به طی کردن چندین مرحله قانونی دارد.

در رابطه با مدت زمان پاسخگویی به تقاضای تغییر کاربری باغ جهت دریافت مجوز ساخت خانه باغ باید اشاره کنیم که سازمان جهاد کشاورزی باید حداکثر در طی 2 ماه پس از تاریخ دریافت تقاضا، نظر خود را اعلام نماید. در صورتی که مدارک مورد نیاز ظرف مدت یک ماه از تاریخ ثبت درخواست تکمیل نشوند، پرونده از دستور کار کمیسیون خارج می‌گردد.

 

ساخت خانه باغ بدون دریافت مجوز تغییر کاربری چه عواقبی دارد؟

همانطور که متوجه شدیم برای ساخت خانه باغ در باغ و زمین زراعی، نیاز به تغییر کاربری زمین است. تغییر کاربری غیر مجاز باغ به قصد سکونت هم ممنوع است. در صورتی که افراد بدون اخذ مجوزهای قانونی اقدام به تغییر کاربری زمین نمایند، علاوه بر تخریب خانه باغ، به پرداخت جزای نقدی محکوم می‌شوند. جریمه نقدی در نظر گرفته شده از یک الی سه برابر قیمت روز زمین پیش از تغییر کاربری است. در صورت تکرار جرم هم شخص به حداکثر جزای نقدی و حبس از یک الی شش ماه محکوم می‌گردد.

 

ساخت خانه باغ بدون دریافت مجوز تغییر کاربری چه عواقبی دارد؟

 

خرید زمین با کاربری مسکونی از املاک ویلا نیک

اگر قصد دارید در محدوده کردان، خروین، کوهسار و حوالی آن به ساخت خانه باغ بپردازید، بهتر است به سراغ خرید زمین با کاربری مسکونی بروید تا مجبور به تغییر کاربری آن نباشید. برای خرید زمین میتوانید از طریق املاک ویلا نیک اقدام نمایید. همچنین خرید انواع باغ، باغچه، ویلا و خانه باغ از طریق این املاک امکانپذیر است. املاک ویلا نیک با برخورداری از سابقه طولانی و کادر مجرب و حرفه‌ای، آماده ارائه خدمات به مشتریان خود می‌باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان املاک ویلا نیک تماس حاصل فرمایید.

 

جمع بندی

افرادی که قصد ساخت خانه باغ دارند، باید به سراغ خرید زمین با کاربری مسکونی بروند و با دریافت مجوز ساخت اقدام به ساخت آن نمایند. در صورتی هم که زمین کاربری دیگری داشته باشد، باید در ابتدا اقدام به تغییر کاربری آن کرده و سپس مجوزهای لازم جهت ساخت خانه باغ را دریافت کرد. برای جلوگیری از تخریب خانه باغ، استعلام کاربری زمین و همچنین دریافت مجوزهای لازم امری ضروری است. از این رو حتما به این موضوع توجه داشته باشید تا بعدا شاهد تخریب خانه باغ و محکوم شدن به پرداخت جریمه‌های نقدی و غیر نقدی سنگین نباشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *